Honduras

La Paz

Sladká s vínovo-ovocnými tónmi a vyváženou príchuťou mandlí, pralinky a čokolády.
84
skóre SCA
Finca La Valentina
farma
Medová
metóda spracovania
1100 – 1700
metrov nad morom

IHCAFE 90

odroda

V plnej chuti od 6. dňa do 5. týždňa od praženia!

pražíme po objednaní

  • Malé balenie (250g) 11,50 €
  • Stredné balenie (500g) 20,90 €
  • Veľké balenie (1kg) 38,90 €

Príbeh našej výberovej kávy Honduras

Carlos Mejias vlastní 25-hektárovú farmu Finca La Valentina, kde pestuje kávu, citrusy a banány. Káva vo Finca La Valentina sa po zbere 3 dni fermentuje za sucha a potom sa 12 až 15 dní suší na slnku.
Spracovanie „medovou“ metódou pochádza z Kostariky, vyznačuje sa menšou spotrebou vody. Tento hybrid medzi mokrou a suchou metódou produkuje ovocné, sladké kávy so skvelou textúrou a príchuťou hnedého cukru. Výrobcom to pomohlo odlíšiť ich kávy a takto osloviť spotrebiteľov. Z týchto dôvodov si spracovanie „medovou“ metódou získalo obľubu v celom kávovom svete, najmä však v Strednej Amerike.
Tento hybrid odrody Catimor vyvinul Instituto Hondureño del Cafe (IHCAFE).
La Paz je oblasť známa produkciou kávy v Hondurase, je vysoko položená s nízkymi teplotami. Tieto faktory spôsobujú, že kávy pomaly dozrievajú, preto majú tieto kávy vysokú ovocnú sladkosť.