Carlos Mejias vlastní 25-hektárovú farmu Finca La Valentina, kde pestuje kávu, citrusy a banány. Káva vo Finca La Valentina sa po zbere 3 dni fermentuje za sucha a potom sa 12 až 15 dní suší na slnku.
Spracovanie „medovou“ metódou pochádza z Kostariky, vyznačuje sa menšou spotrebou vody. Tento hybrid medzi mokrou a suchou metódou produkuje ovocné, sladké kávy so skvelou textúrou a príchuťou hnedého cukru. Výrobcom to pomohlo odlíšiť ich kávy a takto osloviť spotrebiteľov. Z týchto dôvodov si spracovanie „medovou“ metódou získalo obľubu v celom kávovom svete, najmä však v Strednej Amerike.
Tento hybrid odrody Catimor vyvinul Instituto Hondureño del Cafe (IHCAFE).
La Paz je oblasť známa produkciou kávy v Hondurase, je vysoko položená s nízkymi teplotami. Tieto faktory spôsobujú, že kávy pomaly dozrievajú, preto majú tieto kávy vysokú ovocnú sladkosť.
© 2018 All rights reserved